21 Eylül 2008 Pazar

Sereserpe


Uzanıp yatıvermiş, sereserpe;

Entarisi sıyrılmış hafiften;
Kolunu kaldırmış, kolluğu görünüyor;
Bir eliyle de göğsünü tutmuş.
İçinde kötülük yok, biliyorum;
Yok, benim de yok ama...
Olmaz ki!
Böyle de yatılmaz ki!

Orhan Veli Kan
ık

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nasıl bir mantık bu şiirle bu fotoğrafı eşleştirebilir? Anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. Lütfen biraz saygı, bu 3. sınıf magazin dergisi mantığından vazgeçiniz.

Spicoli dedi ki...

Orhan Veli Bella Eskenazi icin yazmis olabilir bu siiri; fakat bir edebiyat eseri yaratildiktan sonra onu herkes kendi bakis acisindan özümser ve kendi hissettiklerinin yönnüde algilar. Algilar ortak olmak zorunda degildir; Veli`yle de degildir, sizinle de degildir.

Veli Eskenazi icin yazmistir bu siiri, onla duygulandirmistir. Ben onunla duygulandirmak zorunda degilim. Sizden de kat be kat fazla saygi duyarim Veli`ye de; ama böyle sözde ve sacma sapan saygi da olmaz, bu blogda olmayacak da. Bir daha da böyle 3. sinif yorumlar yazmayin bloguma lütfen.

Adsız dedi ki...

orhan veli kanık bu dizeleri güzelliğinden ve duruşundan
fazlasıyla etkilendiği veya aşık olduğu bir bayan için yazmadıysa ne için yazmıştır merak ettim şimdi.zira insanın aklını başından alıcak güzellikteki bi bayanın duruş ve görünüşünün bi şaire ilham vermesi ya da bu dizelerin aynı şekilde güzel bi kadın duruşuyla bağdaştırılması bence 3.sınıf magazin dergisi mantığından ziyade son derece insani bi duygu olan aşkın veyahut karşı cinse duyulan hayranlığın bir göstergesidir.3.sınıf magazin mantığı şunu gerektirir bu resmi koyduktan sonra altına aklımıza gelen her türlü cinsel içerikli dürtüyü yazar araya da argo karıştırırız ki seviyesizliği iyice belli edecek düzeye çekelim.açıkçası yapılan ilk yorum oldukça enteresan zira ben de yorumu yapan orhan veli kanık okuduğunu varsaydığım arkadaş ile orhan veli kanık ı anlamlandıramadım en azından olaya bakış açısı bu anlamlandırmayı oldukça güç kılıyo