26 Aralık 2008 Cuma

Dürüst ve İlkeli Yayıncılık(!)

Bu gece televizyonda izleyecek bir şeyler arıyordum. Küçük bir şehirde olmamdan mütevelllit çok fazla kanal seçeneğim yok. Öğrenci evi olduğu için uydu falan da yok tabi. Kanal d''dir, show tv'dir, atv'dir böyle şeyler izleniyor o yüzden televizyoda genelde. Her neyse bugün kanalları gezerken gece yarısı sularında 4 kanalda birden tartışma programı vardı. Ne kadar gariptir ki 4 kanal da farklı yayın gruplarından olmasına rağmen ağız birliği etmişcesine tek bir şeyi tartışıyorlardı. “Türkiye muhafazakarlaşıyor mu?” “mahalle baskısı var mıdır?”, “türban- çarşaf siyasi simge mi değil mi?”

Çok pis bir düzenin içerisindeyiz. Tepede öyle birileri var ki gündemi sürekli buraya getiriyor. Halk bununla oyalansın başka şey düşünmesin istiyor. Yıllardır aynı terane. Kendimi bildim bileli aynı terane. Birileri bu işten inanılmaz ekmek yiyor sanırım. Bugün asgari ücret net 547 ytl olarak açıklandı. Devletimiz lütfetmiş 24 ytl zam yapmış. Akşam televizyonu açıyorum her kanal muhafazakarlaşıyor muyuz diyor hala. İnsanlar aç, insanlar parasız. Lan ne muhafazakarlaşması, ne türbanı, ne çarşafı her şey bitti bir bu mu kaldı tek derdimiz? Başbakan doğalgaza indirim gelmeyecek diyor, tedaş doğalgaz inmezse biz de fiyat indirmeyiz diyor hatta yetmiyor bir de zam yapıyor. Lakin bizim sözde dürüst, ahlaklı basınımız ne zaman birilerinin tekerine çomak sokacak şeyler olsa sürüyor önümüze türbanı, sürüyor önümüze çarşafı, mahalle baskısını. Adamlar oturmuş kurban bayramında sokakta hayvan kesilmesini tartışıyorlar bu gece. Akıl alır gibi değil.

Yıllardır uyutuluyoruz. Israrla uyutuluyoruz. Nereye kadar uyuyacağız bakalım.

1 yorum:

Erhan dedi ki...

çok haklısın. insnaların bunun gibi şeylerle bir şekilde uyutulması gerekiyor. Yoksa güç sahipleri yaptıklarını meşrulaştırabilirler!