11 Aralık 2008 Perşembe

Efsane Türk Dizileri - Çarli

İnternette çok dolandım, araştırdım, ama dizinin ilk bölümleriyle ilgili fotoğraf ve bilgi bulmakta sıkıntı çektim malesef. Dizinin ilk halinden sonra tekrarı yayınlanmaya başladığında ilk kadrodan devam eden sadece Çarli ve Afakan'dı zaten.

Dizi Amerika'daki ultra zengin amcalarından kendisine bir maymun kalmasıyla hayatları değişen bir aileyi anlatıyor aslında. Daha sonra maymunumuz -onun bir adı var- Çarli, ailenin sevgilisi oluyor, hatta komşunun kızı Cilvenaz'ı bile tavlıyor nerdeyse.

Çarli; evdeki hamaratlığı, kahvehanede okey oynaması ve gittiği her ortama uyum sağlamasıyla harika bir maymundu. Çarli'nin miras kaldığı ailenin babası Talat, anne Nalan ve evin çocukları sıradan insanlar olmalarına rağmen Çarli'nin gelişiyle birlikte Çarli'nin mirasını kullanmak için bin bir türlü takla atmaları ve Çarli'nin en yakın arkadaşı olan evin annesinin kardeşi Afakan'ın da Çarli üzerinden nemalanma çabaları ile dizide komik olaylar cereyan etmişti. Tüm bunlarla birlikte ev sahibi emekli itfaiyecinin evcil hayvanlara karşı beslediği hisler sebebiyle her seferinde Çarli'yi ondan gizleme uğraşları, Ateş Bey'in inanılmaz takıntıları...

Dizide son dönem dizilerinin popüler oyunculardan Yabancı Damat'ın iç güveysi İlker Aksum Afakan rolünde, Avrupa Yakası'nın Şahika'sı Binnur Kaya da eve gelen ve Afakan'a aşık temizlikçi Hijyen rolünde görev almıştı. Zaten bu ikilinin dizi dünyasında önemli birer oyuncu olmasını sağlayan da bu dizideki başarlarıdır heralde. Bu dizi sayesinde ön plana çıkıp daha sonraki birçok yapımda rol almayı başarmışlardır.

Dizinin daha sonra devam bölümleri çekilmiş ve Kanal D'de yayınlanmıştı uzun süre ve burada da Cilvenaz rolünde Yeliz Yeşilmen ve ailenin kızı rolünde Tuba Ünsal görev almıştı. Devam bölümleri ilk halinin tadını vermese de uzun sayılabilecek kadar yayında kalmıştı. İlk bölümlerde Cilvenaz rolünde oynayan o taş gibi kızımız şimdi nerelerdedir acaba?

*Hatırlayamadığımız kısımları sadık takipçimiz "feri" bize hatırlatır en kısa zamanda eheh.


Previously on Efsane Türk Dizileri:

Kaygısızlar , Sıdıka , Bizimkiler.

3 yorum:

Spicoli dedi ki...

Hocam dizinin bir olayı yoktu da Afakan ile Hijyen karakterleri baya fenaydı hatırladığım kadarıyla.

Adsız dedi ki...

star da yayınladığı dönemde özellikle afakan karakteri sebebiyle baya izleyip gülmüştüm doğruya doğru utanmaca sıkılmaca yok.yalnız hijyen karakteri hakikaten acayipti ya her ne kadar tokaları ve bön gülüşü ile salak bir hava verse de ara ara afakan a yaptığı +18 ve sert göndermelerle(ki bunlar genelde afakan ın boxer ları aracılığıyla oluyordu)şaşkınlık ve biraz da korku yaratıyordu benim çocuk bünyemde.belki de bu sebeple bana hafiften two and a half men deki rose u hatırlatır.ama en azından kapıyı kapadığınızda hijyen i evden uzak tutabilirsiniz rose un aksine.
inceleme güzel svetlin diziyi gayet hoş bir biçimde tanıtmışın.eklenicek fazla bişey yok...

Adsız dedi ki...

olm hijyen binnur kaya idi işte ya :D şimdi de dilber hala işte :D