11 Aralık 2008 Perşembe

Ustalar Yeniden


"The Great" Martin Scorsese en sevdigim yönetmenlerden biri. Özgün üslubunun bana göre en dikkat cekici yani, anlatmak istedigini tam anlamiyla kusursuz bir gerceklik seklinde vermeye calismasidir. Goodfellas`i da bu alanda en basarili film olarak öne sürebilirim. Tabi bunun icin de en yetenekli oyuncularla calismak sart. Dönüp baktigimizda da zaten hep öyle olmus. Robert De Niro, Harvey Keitel, Joe Pesci, Daniel Day Lewis ve son yillardaki favori aktörü Leonardo Di Caprio birden cok filmde birlikte calistigi isimler. Bu isimlerden özellikle Robert De Niro ile birlikte 8 film cekmis, bundan öte ikili nerden baksaniz bugünlerine birbirlerinin katkilariyla gelmistir. Bugün kült filmler kategorisinde basi ceken Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas gibi filmler bu ikilinin eseridir. Gelelim konuya, tüm bunlari neden anlattik. Birlikte son filmleri Casino`yu 1995`te cekmis ikilinin yeniden bir filmde bir araya gelmesi söz konusu. Heyecan verici bir proje tabi bu. Projenin sahibi de Paramount Pictures. Özellikle de son yillarda kendisine yakismayacak basit projelerde yer alan Robert De Niro acisindan cok iyi olacaktir. Hem bir kez daha en usta yönetmenlerden biriyle calisacak hem kariyerinin en olgun caginda yeniden önemli eserler birakma sansina erisecek hem de bu ikilinin filmografisi yeni bir eser kazanacak. Sevenleri icin heyecan verici gelismeler bunlar. Filmin adi -ayni zamanda uyarlanacagi kitabin da- I Heard You Paint Houses. Kitabin yazari Charles Brandt. De Niro mafya icin calisan bir tetikci. Jimmy Hoffa adli bir kodamanin ortadan kaybolusunun bas zanlisi, filmde De Niro`nun canlandiracagi Frank "The Irishman" Sheeran. Konu tam ikilinin sevecegi türde. Ne diyelim umariz kesinlesir proje de, biz de dört gözle gösterimini bekleriz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bi robert de niro bi al pacino.bu ikisinin kariyerlerinin sonlarına doğru oynadıkları saçma filmlerin haddi hesabı yok.hayır genç olsalar anlayacam,sektöre yeni girmenin verdiği şevkle film seçmiyorlar diyeceğim de daha 30 lu yaşlarında kült ve klasik filmlerde rol almış bu efsaneler nasıl oluyor da en olgunluk çağlarını yaşamaları gereken yaşlarda gittikçe daha da kötüleşen film seçimleri ile karşımıza çıkıyorlar.umarım scorsese,de niro yu biraz kendine getirir.

Erhan dedi ki...

bu son yıllardaki saçmalamaları umarım sadece farklılıkları tatmak istedikleri için falandır. Yoksa De Niro ikinci kez "focker" filmlerinde görmek istemiyorum. zira benzer filmlerle Pacino'yu da.