14 Aralık 2008 Pazar

Haftanın Müzik Listesi - 14


  • Black Sabbath - Behind the Wall of Sleep
  • Dream Theater - Learning to Live
  • Led Zeppelin - No Quarter
  • Iron Maiden - Transylvania
  • Deep Purple - April
Bu listede daha cok müzikalitesiyle fark yaratan sarkilari toplamak istedim. Listede basi ceken April ve No Quarter her zaman Stairway to Heaven, Child in Time gibi popüler sarkilarin gölgesinde kalmis olsalar da adeta birer müzik mucizesidirler. Behind the Wall of Sleep ise degeri hic bilinememis sahane bir sarkidir.

4 yorum:

sedürt dedi ki...

no quarter inanılmaz güzel bir şarkıdır hakkaten. ben de her zaman hakkının yendiğini düşünürüm o şarkının. ayrıca o şarkının bir "tool" cover'ı vardır ki bence insanlık tarihinin en iyi cover çalışmalarından biridir diyebilirim rahatlıkla.

Spicoli dedi ki...

Cover konusunda Placebo-Running up That Hill`in eline kimse su dökemez derim.

Adsız dedi ki...

listede özellikle kendi adıma no quarter a dikkat çekmek isterim.tool cover ı da güzel ama tercihim kesinlikle orjinalidir.dinlemeyen varsa ve de progressive seviyorum diyorsa mümkünse bu şarkıyı dinlemeden ölmemeye baksın.
yeri gelmişken running up that hill gibi bir cover insanın karşısına kolay kolay çıkmaz diyerekten spicoli ye bi destek çıkayım

Spicoli dedi ki...

Bır de bu No Quarter`in 21 dakikalik versiyonu benim bahsettigim. 6 dakikalik olan o kadar etki yapmaz da, bu 21 dakikalik olan acayip. Gecen caliyorum, evde de yalnizim hani, böyle sanki hem bulandirio zihnimi, hem zevk verio, hem de bunaltio, inanilmaz dagitici sarsici bir sarki. Özellikle bahsettigim uzun versiyondur.