1 Aralık 2008 Pazartesi

Tüm Zamanların En İyi 10 Türk Filmi



Empire Dergisi bu ay çıkacak sayısı için internet üzerinde "tüm zamanların en iyi 10 türk filmi" adında bir anket başlatmış. Şuraya tıklayıp 10 favori filminizi yazabiliyorsunuz.

Türk filmlerini çok seven birisi olarak, çokça türk filmi izlemişimdir ama son dönemdeki filmlerimizi pek takip edemiyorum ne yazık ki. Benim izlediklerim daha çok Tarık Akan'lı aşk filmleri, Kadir İnanır ve Cüneyt Arkın'lı mafya filmleri ve Kemal Sunal-Şener Şen'li komedi filmlerine denk geliyor. Son dönem yönetmenlerimizin filmlerini o kadar da sık takip etmiyorum. İşte bu sebepten kendi adıma bir liste oluşturup da ankete katılamadım, katılırsam objektif olamayacağı düşündüğümden.

Yine de şöyle bir düşündüğümde bu listeye girmesini beklediğim filmler var tabi ki. Eşkıya, Selvi Boylum Al Yazmalım, sırf Yaşar Usta için Bizim Aile, Takva, Hababam Sınıfı Serisi, Züğürt Ağa, Kibar Feyzo, Muhsin Bey, Canım Kardeşim, son dönem filmlerimizden Vizontele belki Baba ve Oğlum, Mutluluk... Benim kesin bi listem yok dediğim gibi, izlemediğim filmler de olduğu için oluşturamadım kafamda bi türlü. Ama şurası kesin ki belirlenecek 10 filmin büyük çoğunluğunda Şener Şen ustaya rastlayacağız. Çok uzatmadan keseyim, yorumlarınızı ve favori filmlerinizi önce ankete sonra yorumlara bırakabilirsiniz.

*Fotoğraf olarak ne koysam düye düşünürken buraya Yaşar Usta gider diye düşündüm, dönüp arkama bakmadım bile.

3 yorum:

ksp dedi ki...

Listede Masumiyet i kesinlikle görmeliyiz.Zeki Demirkubuz'un hem konu hem oyunculuk olarak inanılmaz başarılı bir filmidir.Açıkçası ben de Kibar feyzo ve Hababam Sınıfı'nı tek geçerim.Hala izlememiş olmama rağmen adını çok duyduğum Yol da listede yerini bulacaktır.Bundan önceki sayıda "en iyi 500 yabancı film" listesi yapmıştı Empire.Bence son derece başarısızdı.(Belki de çok Amerikanvariydi, o yüzden bize uzak ve yanlış bir listeymiş gibi geldi) Bakalım bu sefer nasıl bir liste ortaya çıkacak.Bekliyoruz

Adsız dedi ki...

bu listeye kendi adıma gemide yi de eklemek isterim.büyüksün erkan can eli öpülesisin erkan can diyerek te taçlandırmak istiyorum bu filmdeki oyunculuğunu.o değil de filmi izledik ama klasik dialoglara doyamadık bi türlü açıp açıp bi daha gülüyorum bi daha şapka çıkarıyorum.bir alıntıyla noktalamak istiyorum yapamıyorum malum 'kaptan'kızınca çok sert konuşuyo neyse bilen biliyor diyeyim bitireyim.

Spicoli dedi ki...

Off, bu gemide cok acayip bir film. Iliskiler örgüsü, diyaloglar falan cok acayip. Ben esrar cekme sahnesini bu kadar iyi oynayan baska da adam görmedim. Adam rutin hareketlere müthis özen özen katarak kafasi iyi imajini nefis yapmis. Erkan Can :zen: